Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna
  FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Brak reakcji na kluczyk w stacyjce, padnieta elektryka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z750/Z750 S/Z750R/Z800
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lowalek




Dołączył: 09 Cze 2015
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 13:23, 09 Lut 2016    Temat postu: Brak reakcji na kluczyk w stacyjce, padnieta elektryka
Postanowiłem dzisiaj włożyć akumulator po zimowej przerwie do mojej zetki (2007 rok) akumulator naładowany podłączony i zero reakcji na cokolwiek. Wkladam kluczyk nic się nie dzieje:/ jestem laikiem w tym temacie dlatego moje pytanie, co mogło się spsuc, jakieś sugestie? Co najpierw sprawdzić, czy w ogóle dam radę sam cokolwiek sprawdzić czy szukać mechanika?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zoltaibiza
Zetofil



Dołączył: 07 Gru 2013
Posty: 1368
Przeczytał: 20 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łasin / Radziechowy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 13:41, 09 Lut 2016    Temat postu:
AKU jestes pewien ze jest naladowane ? Podczas podlaczania nie zrobiles zwarcia kablami ? Moze bezpiecznik jakis poszedl. Ja zaczalbym najpierw od sprawdzenia AKU czy na pewno jest naladowany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lowalek




Dołączył: 09 Cze 2015
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 18:01, 09 Lut 2016    Temat postu:
Skończyło się tylko na strachu na szczęście:) aku był dobry bo ladowalem i sprawdzalem go. Tak jak wspomniales poszedł główny bezpiecznik, tylko dlaczego się spalił i kiedy to nie wiem. Nie przypominam sobie żebym zrobił jakieś spięcie przy wyciąganiu aku ani przy wkladaniu no ale ważne że to tylko taka pierdola i maszyna pali jak złoto;) jak usłyszałem dźwięk kawusi odrazu pojawił się uśmiech;) także temat do zamknięcia:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DanielZ750




Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bielsk Podlaski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:19, 23 Mar 2016    Temat postu:
Siema mam podobny problem gdzie dokładnie znajduje się ten główny bezpiecznik?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damiang
Moderator



Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 1346
Przeczytał: 33 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 7:07, 24 Mar 2016    Temat postu:
DanielZ750 napisał:
Siema mam podobny problem gdzie dokładnie znajduje się ten główny bezpiecznik?


Szukaj pod siedzeniem nieopodal aku, pewnie w skrzyneczce z napisem Fuse Smile Główny bezpiecznik to 30stka, oznaczony kolorem zielonym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z750/Z750 S/Z750R/Z800 Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group Boyz theme by Zarron Media 2003



Regulamin