Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna
  FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Dziwny zet po przebudzeniu, pomocy [filmik]

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z750/Z750 S/Z750R/Z800
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
snaakey




Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Poznań
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 13:48, 04 Kwi 2018    Temat postu: Dziwny zet po przebudzeniu, pomocy [filmik]
Hejas,

Naładowałem akumulator żeby dzisiaj odpalić konia a tu takie jaja. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie robił, zawsze normalnie odpalał. Po przekreceniu kluczyka nie wczytuje się komputer, wszystkie światła słabe no i to tykanie jakby gdzieś przepięcie było? A może to jednak aku jest już martwe, mimo że naladowalem? Wszystko w filmiku YT poniżej

https://youtu.be/3gWcI-tNVwg

Będę wdzięczny za pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Robroj




Dołączył: 14 Kwi 2016
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:20, 04 Kwi 2018    Temat postu:
Wygląda jakby nie dostawał napięcia, jeśli możesz to do aku podłącz prostownik tak aby ciągle był ładowany i wtedy odpal, wtedy będziesz miał 100% czy to aku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rosol
Bywalec



Dołączył: 23 Maj 2016
Posty: 224
Przeczytał: 29 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Gdynia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:36, 04 Kwi 2018    Temat postu:
sprawdź napięcie na aku... wygląda na padnięty
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szymek1987
Zaglądacz



Dołączył: 03 Sty 2017
Posty: 72
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorlice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:00, 04 Kwi 2018    Temat postu:
Na 99% oczywiście według mnie to padniEty akumulator. Został na zimę zamontowany w motocyklu albo był na mrozie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Giede




Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 18
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 9:35, 05 Kwi 2018    Temat postu:
Sprawdź na początek najprostszym multimetrem napięcie na akumulatorze. Może Akumulator był tak słaby, że prostownik już go nie podniósł.

Ostatnio zmieniony przez Giede dnia Czw 9:36, 05 Kwi 2018, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z750/Z750 S/Z750R/Z800 Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group Boyz theme by Zarron Media 2003



Regulamin