Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna
  FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Słabo odpala na ciepłym silniku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z750/Z750 S/Z750R/Z800
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
davidss




Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krosno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:44, 25 Kwi 2018    Temat postu: Słabo odpala na ciepłym silniku
Witam.
Odebrałem moto z serwisu gdzie było robione regulacja zaworów, synchro przepustnic oraz zet dostał nowe świece NGK (zwykłe) na zimnym silniku moto bardzo ładnie odpala gdy się troszkę rozgrzeje obroty prawidłowo spadają,ale gdy nawet kawałek się przewiozę jak osiągnie już 60-80 stopni to po zgaszeniu aby go odpalić czasami muszę dość długo kręcić czasem zapali normalnie a jeszcze inaczej zapali z pomocą manetki. Nie wiem co może być grane proszę o pomoc!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ULOK
Świeżak



Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 132
Przeczytał: 10 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: LOP/LUB
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:18, 25 Kwi 2018    Temat postu: Re: Słabo odpala na ciepłym silniku
davidss napisał:

Odebrałem moto z serwisu

to jak odebrałeś moto z serwisu i jest zle to chyba wiadomo co zrobić- wrócić ponownie do serwisu.Jak spartaczyli niech poprawiają.

btw.po jakich wy serwisach jeździcie jak co drugi pisze odebrałem z serwisu i coś nadal dolega....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Madras
Z-zlot friend



Dołączył: 24 Wrz 2010
Posty: 1517
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:31, 25 Kwi 2018    Temat postu:
Dokłądnie oddaj z reklamacją do serwisu , a jednym z opisywanych przez ciebie objawów są źle ustawione zawory ( jak na ciepłym ciężko pali to mogą być za małe luzy zaworowe ) .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
davidss




Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krosno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:33, 27 Kwi 2018    Temat postu:
temat do zamknięcia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damiang
Moderator



Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 1392
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 8:34, 29 Kwi 2018    Temat postu:
davidss napisał:
temat do zamknięcia


Napisz, co było przyczyną (o ile rozwiązałeś problem). Przyda się innym na przyszłość Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
davidss




Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krosno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:34, 29 Kwi 2018    Temat postu:
damiang moto zaczęło odpalać normalnie, po wyczyszczeniu kolektorów wydechowych, od głowicy złapały lekko niebieskawy nalot i wewnątrz kolektorów zrobił się szarawy nalot jak i na zaworach wydechowych dodam że wszystkie wydechowe zawory wymagały regulacji. mechanik który to robił to mówił że to normalne zjawisko pojeździmy to zobaczymy. A tak w ogóle to na tym forum średnio z jakąś poradą teksty typu oddaj moto z powrotem do serwisu to każdy potrafi "doradzić"
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damiang
Moderator



Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 1392
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 6:22, 30 Kwi 2018    Temat postu:
Wiesz, tu nie chodzi o poradę w stylu jedź do mechanika, oddaj do mechanika - ale w przypadku, gdy moto wraca świeżo z serwisu i coś jest nie tak - coś, co przed oddaniem do serwisu nie miało miejsca, trzeba tego pilnować. Jeżeli byśmy pobłażali serwisom, więcej mechaników olewałoby sprawę i dostawalibyśmy moto w gorszym stanie, niż je wstawiamy na warsztaty, także myślę, że nikt tu nie miał nic złego na myśli Smile

Pamiętaj też, że to tylko sieć - możemy poradzić, ale fizycznie nikt nie dotknie Twojego moto, aby zdiagnozować (choć czasami uda się naprawić nieoczywistą usterkę jakimś strzałem).

Niemniej obserwuj sprawę, ja nigdy z czymś takim się nie spotkałem w swoich motocyklach (a wiele razy oddawałem na serwis celem regulacji zaworów) Smile


Ostatnio zmieniony przez damiang dnia Pon 6:23, 30 Kwi 2018, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z750/Z750 S/Z750R/Z800 Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group Boyz theme by Zarron Media 2003



Regulamin