Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna
  FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Wymiana łożyska koła przedniego Z1000 2004 r.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z1000/Z1000SX
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skandal_22




Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WWA

PostWysłany: Pon 14:12, 18 Maj 2015    Temat postu: Wymiana łożyska koła przedniego Z1000 2004 r.
Witam,
Robił ktoś z Was taki zabieg w swojej zetce? Ja się przymierzam i każdy trutorial byłby przydatny. Najbardziej zastanawiam się jak pozbyć się starego łożyska. Wszelkie rady mile widziane.
Dzięki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
avator
Administrator



Dołączył: 30 Sie 2011
Posty: 2196
Przeczytał: 30 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slu
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 15:34, 18 Maj 2015    Temat postu:
ja zmieniałem , operacja prosta , możesz użyć ściągacza do łozysk lub młotek i pręt, a wbijasz używając starego łożyska , a co się dzieję że chcesz zmieniać ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
michalkowal
Znajomy



Dołączył: 02 Cze 2014
Posty: 282
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 18:31, 18 Maj 2015    Temat postu:
sprawa prosta Smile robilem jakis miesiac temu ze znajomym (bardziej on robil ja sie uczylem) a wiec odrecasz kolo to wiadome, jest zabezpeiczenie z jednej strony do sciagniecia i wyciagniecia (pod uszczelkami lozysk) nastepnie wzeilismy nasadke rozmiaru lozyska i wybijalismy delikatnie lozysko z gory (wtedy te z tylu sie wybija) jedno wyskakuje (te w ktore nie bilismy) odwracamy kolo i odwrotnie wybijamy oske a ona wybija lozysko drugie Smile i tyle odwrotna kolejnoscia wbijamy delikatnie i tyle ;D lata jak szalony Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skandal_22




Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WWA

PostWysłany: Pon 23:07, 18 Maj 2015    Temat postu:
Sprawa wyszła przy wymianie uszczelniaczy. Łożysko jest bardzo zapieczone ( ledwo się obraca na osi koła). Juz w zeszłym sezonie słyszałem jak huczy, ale to po pewnym czasie ustalo. Na wszelki wypadek podjechalem do mechanika, ale nic nie wyszło. A teraz wychodzi, że to ostatnie podrygi.
Diagnoza jest taka, że albo do wewnątrz dostała się woda, albo całość została za mocno skrecona przy zakładaniu koła.


Ostatnio zmieniony przez skandal_22 dnia Pon 23:07, 18 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.z1000.fora.pl Strona Główna -> Problemy techniczne - Z1000/Z1000SX Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group Boyz theme by Zarron Media 2003



Regulamin